Dierenwinkelinspectie

Dierenwinkelinspectie => Inspecties => Topic gestart door: Healthcare op april 19, 2010, 06:17:59 pm

Titel: dieren winkel vlieland ten leiden
Bericht door: Healthcare op april 19, 2010, 06:17:59 pm
Ik weet dat ik hier mischien een formulier moet invullen maar het is voor mij een stuk reizen alleen daarvoor dus mischien als iemand daar in de buurt is graag even wilt kijken.

Mijn kritiek punten: Ze verkopen zieke vissen (Witte stip) (mij gebeurd) 2 vissen stierven binnen 24 er aan. Ondanks dat bleek het mijn schuld te zijn omdat het volgens hun aan mijn water kwaliteit lag. Wat onzin is omdat witte stip niet binnen 24 uur dodelijk is. Ik moest maar medicijnen kopen. toen ik later thuis kwam bleek het uit 2007 te komen.

Ook konden ze me geen tetra's en bijzalmen verkopen Wegens witte stip. (toen ik ze wou kopen samen met Kegelvlekbarbeels die dus ook blijkbaar witte stip hadden)

Verder is de uitleg die ze bij dieren geven zeer slecht en zijn ze zeer onbeschoft (ze verkochten alligators en die zouden maar 50 cm blijven. en schildpadden die bleven maar 5 cm groot. Ik vroeg ze erna omdat ik nog leeg staande bakken thuis heb staan.)

Kortom: - Spullen over de datum
              - Zieke vissen
              - onbeschoft
              - Slecht geinformerdende werknemers.

Hopelijk woont er iemand in leiden zelf. En kan het zelf eens gaan uitzoeken. Ze verkopen volgens + reptielen en knagdieren naast vissen.
Recenties van deze dieren winkel is allemaal slecht. voorbeeld:( http://maps.google.nl/maps/place?hl=nl&um=1&ie=UTF-8&q=dieren+winkel+vlieland+leiden&fb=1&gl=nl&hq=dieren+winkel+vlieland&hnear=leiden&cid=12719709608188749502 (http://http://maps.google.nl/maps/place?hl=nl&um=1&ie=UTF-8&q=dieren+winkel+vlieland+leiden&fb=1&gl=nl&hq=dieren+winkel+vlieland&hnear=leiden&cid=12719709608188749502) )
Citaat
"Waardeloze winkel!‎‎
1.0 van de 5.0 Door Suzanne - 11 feb 2010
Ik snap niet dat ze het lef hebben nog dieren te verkopen! In oktober vorig jaar kocht ik een heel schattig konijntje. Nu, het leefde nog geen week. Bij de dierenarts gekomen bleek dat ze een parasiet had. Er was niks meer aan te doen. Verdrietig keerde ik terug naar de dierenwinkel toen het gestorven was. Nee, hoor, geen 'sorry', geen blijk van enige schaamte, geen nieuw, gratis konijntje dat ik uit mocht zoeken. De smoes die zij verzonnen, luidde als volgt: 'Ja, als het niet binnen vierentwintig uur sterft, krijgt u geen tegemoetkoming.' Aarg... Ook de dierenarts was verontwaardigd over de service. Wat moet je daar nou mee!!! Ik ben nog steeds furieus. En de aanblik van konijntjes, cavia's en ratjes als je daar binnen komt... De helft is gewoon ziek. En dan die chagrijnige blikken als je daar binnen komt! Geen lachje kan er vanaf. En het is asiociaal duur. 8 euro voor een zak voer van 2,5 kilo! Hoe DURVEN ze! Ik heb te doen met die arme, zieke ...‎ Meer »
Ik snap niet dat ze het lef hebben nog dieren te verkopen! In oktober vorig jaar kocht ik een heel schattig konijntje. Nu, het leefde nog geen week. Bij de dierenarts gekomen bleek dat ze een parasiet had. Er was niks meer aan te doen. Verdrietig keerde ik terug naar de dierenwinkel toen het gestorven was. Nee, hoor, geen 'sorry', geen blijk van enige schaamte, geen nieuw, gratis konijntje dat ik uit mocht zoeken. De smoes die zij verzonnen, luidde als volgt: 'Ja, als het niet binnen vierentwintig uur sterft, krijgt u geen tegemoetkoming.' Aarg... Ook de dierenarts was verontwaardigd over de service. Wat moet je daar nou mee!!! Ik ben nog steeds furieus. En de aanblik van konijntjes, cavia's en ratjes als je daar binnen komt... De helft is gewoon ziek. En dan die chagrijnige blikken als je daar binnen komt! Geen lachje kan er vanaf. En het is asiociaal duur. 8 euro voor een zak voer van 2,5 kilo! Hoe DURVEN ze! Ik heb te doen met die arme, zieke diertjes die daar nog zitten... Het is een grote, enkel om winst gevende fokkerij! Ik hoop dat ze snel failliet gaan. Ik koop er niet meer. Ik ga in het vervolg ook maar naar de Vollersgracht."Hoop dat iemand hier iets mee kan.. Want zelf ben ik te weinig in Leiden.
Titel: Re: dieren winkel vlieland ten leiden
Bericht door: Schildpadopvang Boekel op april 26, 2010, 07:43:05 am
Citaat van: "Healthcare"

Verder is de uitleg die ze bij dieren geven zeer slecht en zijn ze zeer onbeschoft (ze verkochten alligators en die zouden maar 50 cm blijven. en schildpadden die bleven maar 5 cm groot. Ik vroeg ze erna omdat ik nog leeg staande bakken thuis heb staan.)
Als ik dit lees weet ik al voldoende, een schildpadje dat niet groter wordt dan 5cm. zou ik ook wel willen hebben.

Als ik het goed heb is het een winkel die onder de Discus vlag opereert, daar kan je ook een klacht neerleggen.
Titel: Re:dieren winkel vlieland ten leiden
Bericht door: wiekeltje op september 25, 2011, 12:21:29 pm
In woon in Leiden en ik heb ook hele slechte ervaringen met Vlieland. Ze verzorgen de dieren daar uitermate slecht en dan vooral de tropische vissen. Die arme dieren leven in erbarmelijke omstandigheden. Er zijn er maar weinig gezond. Er ligt in iedere aquarium wel een dode, of liever gezegd, doden. Ze zijn in hele slechte conditie. Nee, ik koop daar dan ook geen  vissen meer. Ze verkopen ook zogenaamde tamme parkieten, of agapornissen en valkparkieten. De diertjes zijn gewoon gekortwiekt en zijn erg bang. Ze kunnen niet wegvliegen, dus hun enige optie is, gewoon op de hand van de verkoper blijven zitten, ze hebben immers geen andere keuze. De Inspectie zou bij deze winkel eens een onderzoek moeten doen, zonder dit van tevoren aan te geven. En dan, of laten sluiten, of ervoor zorgen dat de dieren in betere omstandigheden gehouden gaan worden. Met medische hulp als dit nodig is en geen zieke dieren meer verkopen
Titel: Re:dieren winkel vlieland ten leiden
Bericht door: Constantia op september 26, 2011, 10:41:21 pm
Hallo Elly,

je verhaal is schrikbarend. Zou je a.j.b. de Dierenpolitie willen bellen, want alleen als dierenvrienden er iets aan doen, zullen deze misstanden hopelijk ooit eindigen.

Dit is het nummer:

 http://www.dierenwelzijn-nederland.nl/dierenpolitie/u_heeft_een_melding.htm (http://http://www.dierenwelzijn-nederland.nl/dierenpolitie/u_heeft_een_melding.htm)

Citaat
Als u een melding doet over mogelijk verstoord dierenwelzijn, dan wordt deze meestal voor onderzoek uitgezet naar een afdelingsinspecteur.

Deze is werkzaam voor een lokale afdeling van de Dierenbescherming en heeft geen bijzondere bevoegdheden.

Toch kunnen veel meldingen door deze inspecteurs worden afgehandeld.

Als er toch een districtsinspecteur aan te pas moet komen, dan wordt de melding weer teruggegeven aan de Meldkamer.


Telefoon: 0900 – 20 21 210 (0,10 cent p/m)

Veel dank voor je oplettendheid!

MVG

Sten Oomen