Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Constantia

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1
Inspecties / Beoordeling verwijderd
« Gepost op: juli 14, 2012, 04:53:17 pm »
Deze:

Admin
Verwijderen

Beoordeling door PetloversXL op 14-07-2012 13:55

Totaal Score (4.75/5)Verslag


Deze Pets Place-winkel ligt centraal in het centrum en is niet zo heel groot, maar maakt een overzichtelijke en nette indruk. Door het kleine oppervak hebben ze niet zo’n breed assortiment en is bijvoorbeeld de keuze in manden en kussens beperkt.

Bij controle van de knaagdieren hadden deze allemaal een schone fles met water, voldoende voer en ruim hooi. Ook waren er diverse speeltjes beschikbaar.

De aquariums zijn netjes, alleen staan de planten in een aparte verkoopbak en lijkt het vanaf de ingang of de verlichting van de aquariums het niet doet. Ze verkopen geen "vissenkommen" en zijn zeer alert wanneer iemand goudvissen in een kom wil doen. Dan verkopen ze dus geen vissen! Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt.

Het personeel is deskundig en klantvriendelijk. De winkel is gecertificeerd door Stichting Dierbaar.

---

Deze beoordeling is geschreven door een medewerker van Petsplace, te zien aan het e-mail adres. De persoon zal een ban krijgen.

2
Reacties/Vragen / Website geheel vernieuwd!
« Gepost op: juli 09, 2012, 03:51:30 am »
Geachte dierenvrienden,

de website is de datum 8 juli 2012 geheel vernieuwd.  :D

Het noeste werk (en het was véél werk) is verricht door Jeroen. Bedankt, Jeroen!
We doen dit allemaal met het welzijn van de dieren in gedachten.

Mocht u iets aantreffen wat niet (naar behoren) werkt, laat het ons weten via dit topic.
Suggesties zijn natuurlijk welkom.

We hopen dat de vernieuwing van de site symbool zal staan voor nog meer inzet voor het welzijn van dieren in dierenwinkels.

Mijn persoonlijke insteek is dat het mij stoort dat dieren verkocht worden voor geld???
Dat is niet juist.
Vroeger, niet eens zo lang geleden, werden er ook mensen verkocht. Zij gingen onder de naam "slaven" door het leven. Natuurlijk besef ik dat de dieren die in dierenwinkels worden verkocht, niet als slaven bedoeld zijn, maar veelal nog steeds gekocht worden uit pure liefde.

Echte liefde is onbetaalbaar, en daarom zou er aan een dier geen prijskaartje mogen hangen, dan wel een duur prijskaartje. Levende dieren zijn geen broodjes of planken hout die over de toonbank gaan, en dienen met alle liefde en soortgerechte zorg omringd te worden. Als een dier goedkoop verkocht wordt, wordt er een verkeerd signaal afgegeven.

Beter bovendien zou de 'verkoop' kunnen en moeten gaan via erkende kwekers die volgens de hoogste normen werken. Zolang dat niet het geval is, blijven wij met deze website aan de weg timmeren.

Omdat dieren in deze tijd nog wel (in dierenwinkels) verkocht mogen worden (ooit zal het anders zijn), dienen wij er met ons allen op toe te zien, dat de dieren behandeld worden zoals we onze liefste familieleden en vrienden zouden willen behandelen.

Ik roep u allen daarom op, actief dierenwinkels te inspecteren en misstanden - en eventueel juist hoogstandjes - hier op deze site, met de juiste en integere (dat is: niet-commerciële) argumenten door te geven.
Het is hier namelijk en immers niet toegestaan uit commercieel belang inspecties in te vullen. Indien wij merken dat dit meespeelt, zal de betreffende inspectie direct verwijderd worden en de gebruiker geband.

Dank u allen voor uw positieve inzet en betrokkenheid, en veel dank nogmaals aan Jeroen!

Constantia Oomen

3
Inspecties / DierenLEED zaak "De Rimboe" in Rotterdam
« Gepost op: april 06, 2012, 06:54:17 pm »
Deze zaak met als zeer slechte eigenaar (hij trekt zich immers al vele jaren lang niets aan van het dierenleed dat hij veroorzaakt en van de mensen die erover klagen)  Esra Baris, verkoopt nog steeds 'paaskuikens'.

Ik citeer het Algemeen Dagblad: (http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/a ... atie.dhtml)

Citaat
"Piepjonge kuikens in dierenwinkel De Rimboe in Rotterdam worden opnieuw verkocht als paasdecoratie de komende paasdagen. Volgens de eigenaar, die de donsdiertjes voor 5 euro per stuk verkoopt, brengen veel mensen de dieren na de feestdagen weer terug.
Al sinds 2005 verkoopt Esra Baris de jonge kuikens, en elk jaar kan hij op een storm van kritiek rekenen. Zo zijn de Dierenbescherming en de Partij voor de Dieren faliekant tegen de verkoop. De dieren zouden vreselijk behandeld worden en worden gebruikt als levende voetbal. Bovendien beseffen veel mensen niet dat schattige kuikentjes na zes weken volgroeide kippen of hanen zijn.

Vooral scholen en tehuizen schaffen de kuikens aan, om ze na Pasen weer terug te brengen. 'Dan verkoop ik ze opnieuw', verklaart Baris. Hij benadrukt dat de dieren weinig verzorging nodig hebben: 'Gewoon in een bak met stro zetten en eten geven.'

Impulsaankoop

Ook de stichting Dierenopvang Rijnmond heeft zich met de kwestie bemoeid. Volgens de directeur, Henk Beugeling, werkt elke reactie averechts op de laconieke eigenaar: 'Hij houdt ervan om in de schijnwerpers te staan.' Beugeling gelooft dat veel kopers later spijt hebben van hun impulsaankoop. Het zicht op een volgroeide kip zou eenmaal na de paasdagen niet zo aantrekkelijk zijn. 'Een kippenhok drie hoog op een balkon staat dan alleen maar in de weg.'"

Al een aantal maal via diverse wegen heb ik geprobeerd deze zaak aan te pakken, maar de conclusie mag luiden dat er voor dovemansoren blijkbaar alleen grof geschut werkt.

Ik roep iedereen die een hart voor dieren heeft iets tegen deze zaak te ondernemen, zodat de boodschap eindelijk tot de botte kop van Esra Baris doordringt. In een beschaafd land (mag je toch hopen) als Nederland, moeten wij geen dierenleed dulden. Iedereen die daar klant blijft, is in feite medeschuldig, want zijn klanten dragen eraan bij dat deze zaak bestaansrecht heeft. Dus AJB, boycot deze zaak en schrijf brieven, confronteer de eigenaar verbaal, zoek de pers op, geef deze zaak uw 0 score op deze website. Alles wat maar wettelijk en in een democratie mogelijk is, want deze man trekt zich nergens iets van aan, laten wij dat wel doen, maar dan op de goede manier.

Met vriendelijke groeten,

Constantia (Sten) Oomen

4
Inspecties / Re:Inspectie Pets Place te Arnhem *Kronenburg*
« Gepost op: maart 31, 2012, 10:11:17 pm »
Geachte leden,

ik kreeg de volgende mail:

Citaat
Geachte heer/mevrouw,

Sinds enige tijd is de dierenwinkel Pets Place Arnhem Kronenburg overgenomen door Pets Place zelf.
Er zijn geen reptielen meer, het merendeel van de dieren die er zaten zijn weg, er is een compleet nieuw team en de winkel is verbouwd.
Nu zijn wij heel hard aan het werk geweest om een nieuwe start te maken met als gevolg gelukkig heel veel positieve reacties.
Helaas krijgen wij wel nog steeds klanten binnen die via internet ons telefoonnummer opzoeken en dan als eerst via google de forumberichten lezen over de oude winkel.
Dus ik zou willen vragen of de oude forumberichten zouden kunnen worden verwijderd, of dat er duidelijk bij kan worden gezet dat dit absoluut niet langer het geval is.
Wij willen niet meer worden geassocieerd met de oude eigenaar.

Met vriendelijke groet,

Sara Pankras
Bedrijfsleider Pets Place Kronenburg

Daarmee sluit ik dit topic af. Ik hoop dat een ieder vanaf nu, en in de toekomst, louter positieve berichten mogen bereiken over de nieuwe 'Kronenburg'.

Dank allemaal voor jullie grote betrokkenheid en keep up the good work,

Constantia (Sten) Oomen

5
Inspecties / Re:dieren winkel vlieland ten leiden
« Gepost op: september 26, 2011, 10:41:21 pm »
Hallo Elly,

je verhaal is schrikbarend. Zou je a.j.b. de Dierenpolitie willen bellen, want alleen als dierenvrienden er iets aan doen, zullen deze misstanden hopelijk ooit eindigen.

Dit is het nummer:

 http://www.dierenwelzijn-nederland.nl/dierenpolitie/u_heeft_een_melding.htm

Citaat
Als u een melding doet over mogelijk verstoord dierenwelzijn, dan wordt deze meestal voor onderzoek uitgezet naar een afdelingsinspecteur.

Deze is werkzaam voor een lokale afdeling van de Dierenbescherming en heeft geen bijzondere bevoegdheden.

Toch kunnen veel meldingen door deze inspecteurs worden afgehandeld.

Als er toch een districtsinspecteur aan te pas moet komen, dan wordt de melding weer teruggegeven aan de Meldkamer.


Telefoon: 0900 – 20 21 210 (0,10 cent p/m)

Veel dank voor je oplettendheid!

MVG

Sten Oomen

6
Inspecties / Beoordeling verwijderd
« Gepost op: september 11, 2011, 04:25:48 pm »
Hallo,

ik heb zojuist een beoordeling verwijderd van "Flowerlady"
De reden is dat de beoordeling zeer gunstig was en dit niet voldoende onderbouwd werd. Het lid / u had geschreven: [... ] opvulling opvulling opvulling opvulling opvulling etc.
Wij waarderen eerlijke betrokkenheid, maar beoordelingen moeten eerlijk onderbouwd worden, zeker als ze zeer negatief of zeer positief uitpakken. Wilt u deze taak dan ook graag secuur oppakken? Dank u wel!

Graag nog een keer dus, en dit keer wél met een degelijke onderbouwing.

MVG

Sten Oomen

7
Inspecties / Re:Inspectie Pets Place te Arnhem *Kronenburg*
« Gepost op: juli 08, 2011, 10:25:25 pm »
Ongelooflijk, leren sommige dierenwinkel eigenaren het dan nooit?  :o  :'(
Niels, zou je niet de Dierenpolitie bellen? Alleen mensen die iets zelf geconstateerd hebben, kunnen het melden, anders zou ik het doen.

Alvast bedankt,

Sten

8
Reacties/Vragen / Re:4 animals
« Gepost op: februari 26, 2011, 09:46:58 pm »
Dat is heel naar om te horen. Ik kan nooit begrijpen dat veel mensen niets voelen voor dieren en ze zien en behandelen als een levenloos object zonder rechten. En als mensen er wel om geven, begrijpen ze dat ook niet. Des te triester voor iedereen.

Veel sterkte,

Sten

9
Reacties/Vragen / Re:A.I.D - L.I.D.
« Gepost op: januari 25, 2011, 10:38:25 pm »
@ Fleurie

Ow, kun je die bewerking nog een keer doorvoeren dan, want nu heb ik hem verwijderd?

Geef even duidelijk aan welke naam/welk adres er niet klopt enz.

BVD

10
Reacties/Vragen / Re:A.I.D - L.I.D.
« Gepost op: januari 25, 2011, 05:06:08 pm »
Trouwens nog wat, gisteren probeerde iemand de betreffende dierenwinkel "De Dierenvriend" in Arnhem te verwijderen uit onze database. Elk forumlid kan immers gewijzigde/nieuwe gegevens aandragen en als wij die goedkeuren, worden ze doorgevoerd.
Gelukkig zocht ik het even goed na, en bleek deze zaak gewoon nog te bestaan en was het dus zelfs de zaak waar het nu over gaat.
Deze persoon wilde dan zeker onder het mom van: één slechte beoordeling, dan maar liever helemaal weg, de zaak verwijderen?
Ja, maar dat kan niet hoor, dat is wel heel flauw! Alsjeblieft zeg, laten we het kind niet met het badwater weggooien.

11
Reacties/Vragen / Re:A.I.D - L.I.D.
« Gepost op: januari 25, 2011, 04:49:14 pm »
Citaat van: "Schildpadopvang Boekel"

Waarom bij een negatieve beoordeling meerdere inspectie's en bij een positieve niet?

Ik lees liever een matig tot slecht rapport van een winkel dan een goed, bij goede beoordelingen is het verdomd moeilijk om na te gaan of de beoordeling van een vaste klant dan wel een persoon komt die nauw betrokken is bij een zaak.

Daarbij kan een winkelier ook blij zijn met een negatief advies, daar kan hij van leren en weet hij waar er in zijn winkel iets verandert moet worden om de klanten tevreden te stellen.


Ik heb een paar mails van dierenwinkeleigenaren gehad die wel blij zijn met het initiatief, zelfs als ze wat kritiekpunten of - puntjes hadden gekregen. Zo kan het dus inderdaad dus ook.

Shiva heeft op zich wel een punt, dat meerdere eerlijke! beoordelingen het totaalplaatje completer maken.
Maar dan moet er geen commercieel belang meespelen.

Ik heb zelf een aantal zaken een zeer slechte beoordeling gegeven en ik ben er  tot dusver niet terug gegaan. Helaas moet ik toegeven dat ik moeite heb deze zaken opnieuw te bezoeken. De reden is dat ik er heel slechte ervaringen opdeed, en ik die niet graag herhaald zie.

Het is niet eens zozeer dat ik 'bang' ben dat de dierenwinkeleigenaar weet wie ik ben en dat ik een hartig woordje over zijn/haar zaak heb geschreven. Ik kan gewoon slecht tegen dierenonrecht, en dat was de reden dat ik deze website wilde oprichten.
Ik hoop dan maar dat steeds meer andere mensen het stokje willen overnemen en we dit met veel mensen goed kunnen realiseren.
Sommige zaken hebben zich wellicht verbeterd en verdienen een tweede, derde enz. positievere beoordeling. Er zijn ook dierenzaken zoals de Rimboe in Rotterdam die al jarenlang vrolijk over de scheef en over dierenlijken gaan en die zich nergens iets van aantrekken!

12
Reacties/Vragen / Re:A.I.D - L.I.D.
« Gepost op: januari 25, 2011, 04:39:12 pm »
@ Shiva

Je kunt best een tevreden klant zijn, maar het is mogelijk dat die andere persoon heel andere dingen gezien en ervaren heeft. Het lijkt mij dat je je punt nu wel genoeg duidelijk hebt gemaakt. Er wordt hier niet gecensureerd, tenzij het overduidelijk reclame dan wel spam betreft. Of gevloek, getier, eindeloos hetzelfde zeggen enzovoort.

Ik heb die twee beoordelingen laten staan, hoewel ook ik mijn twijfels heb. Het is wel een beetje toevallig als twee personen op dezelfde dag opeens dezelfde dierenzaak de hemel in prijzen. Het kan wel natuurlijk, maar ik hoop niet dat het gedaan is door medewerkers, vrienden of familie van die zaak, want dat mag niet.

En dat er niet meer mensen reageren: dat komt heus nog wel een keer. Deze site zit nog steeds in de opbouw, ook al bestaat ze sinds 2007. Er komen wel steeds meer bezoekers per dag.

13
Reacties/Vragen / Re:A.I.D - L.I.D.
« Gepost op: januari 25, 2011, 11:38:44 am »
Citaat van: "Fleurie"
Openlijke meldingen van misstanden in winkels zoals op deze site zijn voor zowel de V.W.A. als de L.I.D. een bron van informatie.

Dat KAN het zijn, zolang er eerlijke beoordelingen worden gedaan en dat is helaas niet bij iedereen het geval.

Tja, Fleur, en deze uitspraak geldt echter alleen voor wie de schoen past. Ik heb er al herhaalde malen op aangedrongen dat er een harmonieuze eenheid dient te zijn tussen dier, dierenwinkeleigenaar en klant; althans: die zou er moeten zijn. Alle drie partijen dienen tevreden te zijn!

Als sommige mensen één partij gaan voortrekken en slechts die partij het belangrijkste vinden, dán gaat het mis.

Als wij mensen bijvoorbeeld 'betrappen' op reclame voor een dierenzaak die gebaseerd is op commercieel belang, wordt zo'n persoon geblokkeerd en de betreffende beoordeling verwijderd.
Maar ook de dierenwinkeleigenaar mag zijn verhaal doen, en de klant. Het dier moet door ons gehoord & gezien worden, want het komt niet voor zichzelf op.

Nogmaals: iedereen met een hart voor dieren mag zijn mening en visie geven.

14
Reacties/Vragen / Re:A.I.D - L.I.D.
« Gepost op: januari 25, 2011, 11:21:51 am »
Dank Schildpad Opvang Boekel voor de goede informatie. Deze informatie toont ook meteen aan dat er te weinig geageerd wordt 'in afwachting van'. Wat mij betreft bestaat er niet zoiets als 'tijdelijke opvang en daarom...'.
Alles is tijdelijk en te allen tijden moeten dieren goed verzorgd worden!

Ik ga even kijken naar die twee positieve beoordelingen op één dag. Als deze komen van een direct betrokkene bij de dierenzaak, verwijder ik ze.

De discussie over 'leken die zogenaamd niet kunnen beoordelen' ken ik zo onderhand wel, maar wordt toch keer op keer opnieuw aangezwengeld. Natuurlijk kunnen 'leken' zien dat een winkel te onhygiënisch is om aan te pakken, dat dieren sip uit hun ogen kijken, dat vogels kale plekken en te lange snavels hebben, dat knaagdierenhokken vervuild zijn, dat er geen voedsel en/of water in de bakjes zit. Wat is dat toch voor onzin dat eerst een 'professional' dit moet goedkeuren.
Precies zoals Schildpad Opvang Boekel zegt: diezelfde 'professionals' maken er vaak juist een janboel van.

Dit heet sociale controle, specifiek in dit geval: animale controle...  :)  ;)

We hebben ogen in ons hoofd en hersenen onder onze schedelpannen, dus ja: iedereen met een goede wil, kan bijdragen!
En let op: ook de dierenwinkeleigenaar zelf!

15
Inspecties / Re:Inspectie Pets Place te Arnhem *Kronenburg*
« Gepost op: januari 11, 2011, 11:37:56 am »
Een verlate reactie aan SanneSanne

Je benoemt zeer terechte punten van kritiek. Ik vraag me of of het daar nog steeds verkeerd gaat. Ik hoop dat mensen hun bevindingen blijven opschrijven.

Pagina's: [1] 2 3 ... 5