Over het DierenwinkelInspectie Keurmerk

Je hebt dierenwinkels en je hebt Dierenwinkels!

Bij sommige dierenwinkels frons je je wenkbrauwen, je keert ze de rug toe en je komt er bij voorkeur nooit meer. Maar dat zouden we eigenlijk dus niet moeten doen. We moeten er juist wel terugkeren en er iets van zeggen. Want er zijn dieren in het spel, dieren die je niet in de kou kunt laten zitten. Dat doe je met je vrienden ook niet en dieren zijn al sinds mensenheugnis de vrienden en metgezellen van de mens. Zij verdienen het niet vergeten te worden. Met deze website willen wij de zwakke schakels in kaart brengen en deze hopelijk in sterke schakels transformeren.


Wat daarbij helpt, is het feit dat er wel degelijk dierenwinkels zijn die hart voor de dieren hebben en alles doen om het dierenwelzijn in de winkel te bevorderen. Deze dierwinkels zetten wij graag in het zonnetje. Wij reiken daarom hopelijk regelmatig (als er zulke dierenwinkels bij ons bekend worden) het Dierenwinkel OK! keurmerk uit. Op deze pagina noemen wij de betreffende dierenwinkel zodat dierenvrienden weten waar ze met een gerust hart hun dierenbenodigdheden kunnen halen.

Zo ziet het keurmerk eruit, wij zullen deze als stikker aan de dierenwinkel uitreiken:

Keurmerk Dierenwinkel OK!

U kunt daarnaast ook zelf op de kaart opzoeken welke dierenwinkels een slechte, redelijke of goede beoordeling gekregen hebben van bezoekers.

Als u een dierenwinkeleigenaar bent, en u bent zeker van uw zaak, dan kunt u zich aanmelden voor het 'Bezoek mijn dierenwinkel' initiatief. Wij komen dan op een onaangekondigd tijdstip een keertje uw winkel bezoeken en zullen een beoordeling schrijven. Meld u zich aan via het Contactformulier en noem de naam en het adres van uw dierenwinkel.